Hjemmelavet mascarpone
Produktion af produktet
Til Hjemmelavet mascarpone skal man bruge:
-1 liter fløde
-1/4 tsk vinsyre
eller
-2 spsk citronsaft
-termometer
-grydeske
-opklippede kaffeposer i et dørslag
eller
-musslin stof i en si
eller
-osteklud i en si
eller
-gammeldags stofble i en si.
-lufttæt beholder til opbevaring.
Fløden varmes op til 85 grader
Så er fløden nået de 85 grader .
Det slår alle bakterier ihjel og proteinerne i fløden skrifter struktur.
Så skal der tilsættes 1/4 tsk vinsyre eller 2 spsk citronsaft.
Hvis man bruger vinsyre skal det opløses i 2 spsk vand.
Derefter skal der røres godt sammen.
Lad det slå i køleskabet natten over. Vallen og ostemassen begynder så småt at skille på dette tidspunkt.
Så kan det stået natten over.
Så hælder man massen op i en si, i dette tilfælde har jeg brugt en gammeldags stofble.
Det stilles i køleskabet i 12 timer.
Efter 12 timer skal massen hældes over i en lufttæt beholder.
Det er nu blevet til mascarpone.
Opskriften findes her:
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/hjemmelavet-mascarpone
Tiramisu med hjemmelavet mascarpone
Se linket nedenfor hvis du vil se hvordan man laver tiramisu.
Så blev min tiramisu færdig.
Så skulle den smages. Den smagte godt, men resultatet bliver nok bedre hvis også bruger æggehvider.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar